Andreea Mitu și Monica Niculescu s-au calificat marți, în optimile de finală ale turneului de tenis BRD Bucharest Open 2015 desfășurat la Arenele BNR.

Monica Niculescu, cap de serie numărul trei, s-a impus în trei seturi în fața româncei Ana Bogdan, posesoare a unui wild card. După ce și-a adjudecat primul set cu 6-2, Niculescu l-a cedat pe al doilea cu 5-7, dar a reușit să și-l adjudece pe cel decisiv cu 6-2. Niculescu a câștigat partida după aproximativ trei ore de joc cu Bogdan.

În turul doi, Niculescu va juca cu învingătoarea partidei disputate de Kristina Kucova și Teliana Pereira.

Andreea Mitu a reușit să o elimine marți seară pe nemțoaica Annika Beck, cap de serie numărul 8 la turneul de la București.

Mitu a cedat lejer primuls et cu 1-6, după care partida s-a oprit din cauza ploii. După reluarea partidei, Andreea a reușit să își adjudece setul doi cu 6-3, iar pe cel de-al treilea cu 6-3, pe serviciul nemțoaicei, după ce la 6-1 a ratat o minge de meci pe propriul serviciu.

În turul doi, Andreea Mitu va juca cu învingătoarea din partida jucată de Sorana Cirstea și Sesil Karatantcheva.

Din păcate, Cristina Dinu, venită din calificări, a fost învinsă în primul tur de Denisa Allertova. Dinu a fost învinsă în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-3.

Mâine urmează să joace în primul tur la simplu și Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru.

Andreea Mitu și Monica Niculescu se alătură astfel Patriciei Țig, în turul doi la BRD Bucharest Open 2015. Fiecare dintre cele trei românce și-au asigurat 30 de puncte WTA și câte 3310 dolari.