Andreea Mitu a încheiat urât ultimul meci la Roland Garros, cu dublă greșeală. Românca a pierdut partida cu belgianca Alison van Uytvanck, în optimi, în douăs eturi.

După un parcurs fantastic la prima participare pe tabloul principal de la Roland Garros, Andreea Mitu a dat cu bâta în baltă în optimi de finală unde a făcut un meci catastrofal.

Românca a jucat extrem de slab, a fost nesigură și inconstantă în joc și a ratat toate mingile de break pe care le-a avut.

Andreea Mitu a pierdut primul set cu 1-6, după 25 de minute de joc, după ce la 5-1 a ratat o minge de break.

În setul doi, la scorul de 1-0, Mitu a ratat patru mingi de break, apoi la 2-2 și-a pierdut serviciul iar la 4-3 a ratat alte două mingi de break.

La 5-3, Mitu a ratat o minge de 5-4 pe propriul serviciu după care a făcut dublă greșeală și a pierdut într-un mod urât partida.

Calificarea în optimi la Roland Garros îi asigură Andreei Mitu un cec în valoare de 145.000 de euro și 240 de puncte WTA.

România nu mai are astfel nicio româncă la Roland Garros, după ce Niculescu a fost eliminată în primul tur, Dulgheru și Halep în turul doi, iar Begu în turul trei.

Singurul român care se mai află la Roland Garros este Horia Tecău, calificat în sferturi de finală la dublu masculin și în semifinale la dublu mixt.