Andreea Mitu s-a calificat sâmbătă, pe tabloul principal de simplu feminin de la turneul WTA Masters 1000 de puncte de la Madrid. În schimb, Monica Niculescu a ratat calificarea pe tabloul de simplu.

Românca, locul 100 mondial a reușit să o învingă în ultima rundă a calificărilor de la Madrid, pe olandeza Richel Hogenkamp.

Andreea Mitu a câștigat primul set la zero, în faza olandezei Richel Hogenkamp. După care, în setul doi, românca a reușit break la scorul de 5-5, și după ce a ratat o minge de meci pe propriul serviciu la 6-5, și-a pierdut serviciul și s-a ajuns la tie-break. Aici, Andreea Mitu s-a impus cu 7-5, după o oră și 24 de minute de joc cu olandeza.

Accederea pe tabloul principal de simplu feminin de la Madrid îi asigură Andreei Mitu 30 de puncte WTA din calificări, plus 10 din primul tur, dar și un cec în valoare de 14.830 de euro.

Monica Niculescu, cap de serie numărul 5 al calificărilor, a fost eliminată în ultima rundă de Marina Erakovic, scor 6-2, 6-7(8-10), 3-6.

Sâmbătă, Irina Begu s-a calificat în turul doi la Madrid, după ce a eliminat-o în prima rundă pe japoneza NARA, Kurumi nara, în două seturi, scor 7-6(8-6), 6-1.

Alexandra Dulgheru, posesoare a unui wild card pe tabloul principal de simplu feminin de la Madrid Open, a abandonat partida cu Ana Ivanovic, în setul trei, la socrul de 0-4.

Românca câștigase primul set cu 6-2, l-a pierdut pe al doilea în tie-break, scor 6-7(1-7), iar în setul decisiv s-a retras la 0-4 din cauza unei accidentări.

Accederea în primul tur la Madrid îi asigură lui Dulgheru un cec în valoare de 14,830 de euro și 10 puncte WTA.

În primul tur la simplu feminin la Madrid Open, se mai află calificată și Simona Halep, cap de serie numărul doi.