Andreea Mitu a reușit sâmbătă, să acceadă în premieră în carieră, în optimile de finală ale turneului de tenis de la Roland Garros.

Andreea Mitu, locul 100 mondial, prezentă în premieră pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros, scrie istorie pe zgura pariziană.

Românca a învins-o în mod surprinzător în turul trei, pe italianca Francesca Schiavone, locul 92 mondial, scor 7-5, 6-4.

Astfel că pentru prima dată în carieră, românca merge în optimile de finală de la Roland Garros.

Este cea mai mare performanță din carieră, reușită de Andreea Mitu: accederea în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

În optimi de finală, Andreea Mitu va juca cu belgianca Alison van Uytvanck aflată pe locul 93 mondial.

Calificarea istorică în optimi la Roland Garros îi asigură Andreei Mitu un cec în valoare de 145.000 de euro și 240 de puncte WTA.

Cele 240 de puncte WTA o ajută pe Mitu să urce și mai mult în clasamentul mondial. Iar dacă luni va reuși să acceadă în sferturi de finală, românca ar putea intra în top 50 jucătoare.

Andreea Mitu este singura română rămasă în competiția de simplu feminin de la Roland Garos, după ce azi, Irina Begu a fost eliminată în turul trei de către Petra Kvitova, scor 3-6, 2-6.

În primul tur la simplu feminin au fost calificate cinci românce: Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu și Andreea Mitu.

Monica Niculescu a fost eliminată încă din primul tur, Dulgheru și Halep în turul doi, iar Begu în turul trei.