Andreea Chițu a câștigat joi seară, aurul la judo, la categoria 52 kg în cadrul Jocurilor Europene de la Baku din Azerbaidjan.  Larisa Florian a ratat medalia de bronz.

Andreea Chițu a cucerit joi, cea de-a doua medalie de aur pentru România la Baku. Este cea de-a zecea medalie cucerită de sportivii români la Jocurile Europene de la Baku.

Românca a intrat direct în optimile de finală, câștigând meciul cu Roni Schwartz din Israel. În sferturi de finală, Andreea Chițu a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în semifinale s-a impus în fața germancei Mareen Kraeh.

În finală, Andreea Chițu a învins-o pe franțuzoaica Annabelle Euranie.

Din păcate, Larisa Florian a ratat medalia de bronz, fiind învinsă de germanca Mareen Kraeh.

Larisa Florian a trecut în șaisprezecimi de finlandeza Jaana Sundberg, în optimi a învins-o pe Kelly Edwards, fiind învinsă în sferturile de finală de rusoaica Natalia Kuziutina. În recalificări, Larisa Florian a dispus de olandeza Birgit Ente.

La categoria 48 kg, Violeta Dumitru a fost întrecută în șaisprezecimi de portugheza Leandra Freitas, iar Monica Ungureanu a pierdut în optimi meciul cu turcoaica Ebru Șahin.

În limitele categoriei 57 kg, Loredana Ohâi a trecut în șaisprezecimi de elvețianca Larissa Csatari, dar a fost învinsă în optimi de olandeza Sanne Verhagen.

Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a învins-o în optimi pe italianca Giulia Quintavalle, dar a pierdut în sferturi la Nora Gjakova (Kosovo), cedând și în recalificări, la Miryam Roper (Germania), și terminând pe locul 7.

La masculin, frații Amado și Remus Lazea au pierdut în primul tur (șaisprezecimi de finală). Amado Lazea (cat. 60 kg) a fost întrecut de Artion Arshanski (Israel), iar Remus Lazea (66 kg) a pierdut la belgianul Jasper Lefevere.

Iată medaliile cucerite de români la Baku:

Roxana Borha și Elena Meroniac au luat argintul la kaiac dublu — 500 m

Andreea Iridon a cucerit o medalie de argint la bârnă și una de bronz la paralele

Marius Berbecar a cucerit bronzul la paralele

Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu – argint la grup aerobic

Daniela Hondiu medalie de bronz la sambo – categoria 60 kg

Simona Gherman medalie de bronz la spadă.

Ana Maria Brânză – aur la spadă feminin

Tiberiu Dolniceanu – argint la sabie masculin

Andreea Chițu – aur la judo.