Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, este copilotul care a produs catastrofa aviatică de marți din Franța. Potrivit anchetatorilor francezi, Andreas Lubitz s-a blocat în cabina piloților și a prăbușit intenționat avionul, omorând 150 de oameni.

Autoritățile germane au dezvăluit identitatea copilotului sinucigaș care a luat viața a 149 de oameni, 144 de pasageri și 5 membri ai echipajului.

Anchetatorii au spus joi că datele furnizate de cutia neagră a avionului A320 au scos la iveală că Andreas Lubitz, copilotul zborulului Barcelona-Dusseldorf, s-a închis în cabină și a început voluntar operațiunea de coborâre a avionului. Adică a prăbușit în mod voit avionul, care s-a izbit în plin de Alpii Francezi, cu o viteză de 700 km/h și explodând în urma impactului.

Astfel că niciunul din persoanele aflate la bordul avionului nu au avut nicio șansă de scăpare.

Andreas Lubitz locuia în oraşul Montabaur, din statul german Rhineland Palatinate și avea doar 630 de ore de zbor.

Acesta a început să piloteze pentru Germanwings în 2013, după instrucţia urmată la Şcoala de Aviaţie Lufthansa, în Bremen.

El fusese lăudat de Federal Aviation Administration pentru că a întrunit şi chiar a depăşit standardele educaţionale şi medicale impuse.

El a  fost supus unui control medical în 2010 și urma ca în luna iunie anul acesta să fie din nou consultat de un medic.

Potrivit Daily Mail, tatăl lui Andreas Lubitz este un om de afaceri de succes, iar mama sa este profesoară de pian.

O fostă colegă de școală a povestit pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung că Lubitz și-a luat concediu o vreme pentru că suferea de depresie.

Klaus Radke, președintele clubului de zbor pe care l-a frecventat Andreas Lubitz, își amintește de el ca fiind o persoană ”normală, deschisă la minte”.

”Nu-mi vine să cred că a murit. Era visul lui să devină pilot și a fost extrem de fericit când a reușit să-și vadă visul cu ochii”, a povestit el.

Nu se știe însă de ce copilotul german a recurs la acest gest macabru, curmând viața a 149 de oameni, printre care și 16 elevi germani din oraşul Haltern-am-See, situat în apropiere de Dusseldorf, care erau înscrişi împreună la ora de spaniolă şi se întorceau după o vacanţă de o săptămână la Barcelona. Ei au fost, însă, pe punctul de a pierde avionul, după ce unul dintre elevi şi-a uitat paşaportul, conform Daily Mail. Cu toate acestea au ajuns la timp la avion.

Ultimul lucru pe care l-au auzit controlorii de trafic de la piloții avionului Airus A320, care s-a  prăbușit astăzi în Franța cu 150 de oameni la bord, a fost un apel de ajutor.

”Emergency” Emergency!”, au fost ultimele cuvinte ale piloților, transmise turnului de control, înainte ca avionul să dispară de pe radar și să se prăbușească în Alpii francezi.