Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” trage un semnal de alarmă asupra unui subiect extrem de sensibil, tulburător de-a dreptul, cazul bebelușului din Suceava, de numai sașe săptămâni, care s-a stins la scurt timp dupa oficializarea botezului.

Echipa emisiunii ajunge la Suceava, la biserica “Sf. Constantin și Elena”, locul în care s-a întâmplat tragedia care a îngenunchiat o familie din Suceava, cea care și-a pierdut bebelușul în urmă oficializarii botezului fiului lor.

Povestea bebelușului de numai șase săptămâni  revolta milioane de părinți. Deşi se născuse prematur, Iustin avea toate şansele să trăiască. În urmă cu o săptămâna, părinţii intrau fericiți în Biserică pentru cel mai important moment din viața copilului lor – aveau speranţa că vor păstra cea mai frumoasă amintire de început de viaţă – botezul. Dar, nimeni nu își imagina tragedia care avea să se întâmple.

Imaginile surprinse în timpul botezului sunt absolut cutremurătoare. Micuțul este ţinut pe spate, cu faţa în sus, și scufundat adânc în cristelniţa. Deși ține în mâini un copil care plânge, preotul nu pare să acorde importantă acestui detaliu și continuă să își vadă de treabă, și cu gesturi hotărâte îl scufundă pe micuț în apă de trei ori, deși acesta plânge în continuare și nu apucă să respire.

Totul se întâmplă sub privirile din ce în ce mai agitate ale părinților care asistă neputincioși la întreg ritualul. Într-un final bebelușul e pus în brațele mamei. Nu mai plânge atât de tare dar scoate niște scâncete mai puțin intense.

Care este parerea specialistilor teologi, în ceea ce privește manifestările duhovnicului, din timpul botezului, ce spune Biserica despre ritualul botezului, ce se va întâmpla cu preotul incriminat de această tragedie, și mai ales, ce spun părinții, devastați, practic, de tot ceea ce trăiesc, puteți afla duminica aceasta, de la ora 14:30, într-o ediție impresionantă “Asta-i România!”, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.