Ana Bogdan a reuşit sâmbătă dimineaţă, o calificare uriaşă la turneul de tenis de la Monterrey. Românca a spulberat-o în două seturi pe americanca Danielle Rose Collins, cea care în 2018 a făcut un salt spectaculos de peste 100 de locuri.

Ana Bogdan a învins-o pe revelaţia anului în tenisul feminin, Danielle Rose Collins. Românca a jucat incredibil de bine, reuşind să marcheze 12 aşi.

În setul doi, la scorul de 4-3, Ana Bogdan a reuşit să-i anuleze americancei patru mingi de break, fapt ce a scos-o din sărite pe Danielle Rose Collins, care urla şi vocifera singură pe teren.

Ana Bogdan şi-a asigurat victoria în două seturi, scor 6-2, 6-4, după o oră şi 41 de minute de joc cu americanca. La finalul partidei, românca deborda de bucurie, recunoscând că a jucat fantastic şi că s-a simţit excelent pe teren.

Mă simt minunat, sunt foarte emoţionată că am ajuns în semifinale, că am jucat atât de bine. Publicul a fost minunat, cu siguranţă nu voi uita acest meci. M-am simţit excelent această arenă, iubesc Mexicul. Cred că niciodată nu am mai reuşit atâţia aşi într-un meci„, a declarat Ana Bogdan la finalul meciului.

Este cea de-a treia semifinală WTA în care se califică românca. În penultimul act la Monterrey Open, românca va juca cu învingătoare sfertului de finală jucat de Garbine Muguruza şi Ajla Tomljanovic.

Calificarea în semifinale la Monterrey Open îi asigură româncei un cec în valoare de 11,300 de dolari şi 110 puncte WTA. Graţie acestor puncte, Ana Bogdan urcă pe locul 76 mondial, cea mai bună clasare din carieră. Dacă va câştiga turneul, românca va urca de luni, pe locul 61 mondial.