Ana Bogdan va juca finala de simplu feminin a primei ediții a turneului BCR IAȘI OPEN, turneu de categorie WTA 125. Este a doua finală WTA consecutivă, jucată de Ana Bogdan în doar șapte zile.

Ana Bogdan a învins-o în semifinale pe rusoaica Darya Astakhova aflată pe locul 315 mondial.

Românca, favorită numărul trei a turneului, s-a impus în două seturi, scor 7-6(7-5), 6-4, după un meci greu care a durat două ore și 15 minute.

În finală, Ana Bogdan va juca cu a doua favorită a turneului, unguroaica Panna Udvardy, locul 83 mondial.

8000 de dolari și 95 puncte WTA și-a asigurat Ana Bogdan prin calificarea în finala de la Iași. Iar dacă va câștiga turneul, românca primește 160 puncte WTA și 15.000 de dolari.

Duminica trecută, pe 31 iulie 2022, Ana Bogdan a jucat prima sa finală WTA din carieră, la turneul WTA 250 de la Varșovia, fiind învinsă în finală de Caroline Garcia, scor 6-4, 6-1.

Cele 95 puncte WTA asigurate o urcă în clasamentul live WTA, pe locul 69 mondial, iar dacă învinge urcă pe poziția 63 WTA.

Avem româncă și în finala de dublu feminin de la Iași

Andreea Roșca s-a calificat în finala de dublu feminin de la BCR IAȘI OPEN, alături de partenera sa, Darya Astakhova. Cele două vor juca în finală cu unguroaicele Panna Udvardy și Reka Luca Jani.