Ana Bogdan, calificare spectaculoasă în semifinale la Parma după ce a eliminat-o pe Irina Begu

Ana Bogdan a reușit joi seară, după aproximativ două ore de joc, să o învingă în sferturi de finală la turneul din Parma, Italia, pe compatrioata sa, Irina Begu.

Ana Bogdan, cap de serie numărul șase, s-a impus în fața lui Begu, favorită numătrul trei a competiției din Italia, în două seturi, cu scorul de 6-2, 7-6 (8/6), după o oră și 57 minute de joc.

A fost primul meci disputat între cele două românce. Ana Bogdan confirmând forma bună în care se află în ultimele luni.

În semifinalele turneului WTA de la Parma, dotat cu premii totale de 203.204 euro, Ana Bogdan va juca împotriva jucătoarei egiptene Mayar Sherif (74 WTA).

A doua semifinală va fi disputată de Maria Sakkari, locul 7 WTA, principala favorită şi Danka Kovinic, locul 78 WTA.

Prin calificarea în semifinalele turneului WTA 250 de la Parma, Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 8.870 de euro şi 110 puncte WTA, Irina Begu rămâne cu 5.000 de euro şi 60 de puncte WTA.

Ana Bogdan a reușit în acest an finală la Varşovia (WTA 250), titlu la Iaşi (WTA 125) şi semifinală al Portoroz (WTA 250).

Grație celor 110 puncte WTA câștigate, Ana Bogdan urcă pe locul 46 mondial, cea mai bună clasare a sa din carieră. Dacă va câștiga turneul de la Parma, Ana Bogdan urcă pe locul 41 mondial.