Ana Bogdan a reuşit marţi seară, o calificare istorică în turul doi la Roland Garros. Românca s-a impus în faţa cehoaicei de 18 ani, Marketa Vondrousova.

Ana Bogdan a început excelent, meciul reuşind să câştige primul set cu 6-4. Însă în setul doi, românca jucat foarte slab şi a pierdut setul cu 1-6.

Setul decisiv a fost extrem de disputat. Românca s-a distanțat rapid la 4-1, însă cehoaica nu a cedat şi a reuşit să egaleze la 4 şi la acest scor a ratat patru mingi de break.

A egalat la 4 și a beneficiat de nu mai puțin de 4 mingi de break în game-ul 9. Ana Bogdan a rezistat eroic şi s-a impus cu 6-4. După o oră și 55 de minute, Ana Bogdan a câştigat partida în trei seturi, scor 6-3, 1-6, 6-4.

În turul doi, Ana Bogdan o va înfrunta pe Angelique Kerber, locul  9 WTA. În acest moment sunt patru românce calificate în turul doi la Roland Garros: Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu şi Ana Bogdan. Meciul Simonei Halep cu Alison Riske a fost reprogramat pentru ziua de miercuri, 30 mai 2018.