Ana Bogdan a fost eliminată în noapte de Înviere, de iberica Gabrine Muguruza,în semifinala turneului tenis de la Monterrey. Românca nu a jucat prea grozav şi a ratat şansa de a uca prima sa finală WTA din carieră.

Ana Bogdan a început catastrofal semifinala. În Primul set, românca a greşit pe bandă rulantă şi nu a reuşit să câştige niciun game, deşi la 2-0 a avut două mingie de break.

Ana Bogdan a început setul doi cu break şi s-a distanţat la 2-0 pe propriul serviciu, graţie faptului că şi-a ridicat nivelul de joc. Românca a ratat două noi mingi de break la 4-2 care o aducea în postura de a servi pentru set. Însă din păcate, la 4-3, românca şi-a pierdut serviciul şi iberica a reuşit egalarea. Inevitabilul s-a produs la 6-5 când Muguruza a făcut din nou break şi a închis setul cu 7-5.

Calificarea în semifinale la Monterrey Open îi asigură româncei un cec în valoare de 11,300 de dolari şi 110 puncte WTA. Graţie acestor puncte, Ana Bogdan urcă pe locul 76 mondial, cea mai bună clasare din carieră.