Ana Bogdan a ratat calificarea în finala de simplu a turneului de tenis BRD Bucharest Open 2017. Românca a fost învinsă de nemţoaica Julia Goerges.

Ana Bogdan a început în forţă semifinala cu nemţoaica Julia Goerges, reuşind să facă break la scorul de 2-1. Românca putea închide primul set mult mai repede dacă la 4-1 nu rata cele două mingi de al doilea break. După 41 de minute de joc, Ana Bogdan şi-a adjudecat primul set cu scorul de 6-3.

După un prim set fantastic, Ana Bogdan a jucat extrem de slab şi ezitant în setul doi. Şi-a pierdut serviciul al scorul de 1-0, apoi la 2-0 a ratat o minge de re-break, nemţoaica s-a distanţat la 3-0 şi mai apoi la 4-0 prin al doliea break şi 5-0 pe propriul serviciu. La acest scor, Julia Goerges a ratat două mingi de set pe serviciul româncei. Ana Bogdan şi-a câştigat pentru prima dată serviciul în setul doi, iar mai apoi a făcut re-break şi a mai redus din diferenţa de scor. Însă inevitabilul s-a produs. Ana Bogdan şi-a pierdut din nou serviciul şi nemţoaica a câştigat setul doi cu 6-2.

Setul trei a început identic cu cel de-al doilea. Nemţoaica a servit prima, apoi Ana Bogdan şi-a pierdut serviciul. Însă cu noroc, românca a reuşit să facă re-break şi să reintre în set şi meci. La 2-1, Bogdan a reuşit să anuleze două mingi de un nou break şi a egalat scorul la 2-2. Şi din nou la 3-2, Bogdan şi-a pierdut serviciul, dar românca a izbutit re-break la 4-2 şi mai apoi a egalat scorul la 4-4 pe propriul serviciu. Însă Ana Bogdan şi-a pierdut serviciul la 5-4 şi a pierdut meciul.

Ana Bogdan ratează astfel calificarea în prima finală WTA din carieră şi accederea în premieră în Top 100 mondial.