Pentru prima dată în istoria concursului X Factor România, câştigătorul nu este român. Americanul Jeremy Ragsdale a fost preferatul publicului în finala de vineri seară, transmisă în direct de Antena 1.

În marea finală de vineri, de la ora 20.00, pe Antena 1, cei patru jurați au mers cu câte un concurent. Delia a fost alături de Francesca Nicolescu, Horia Brenciu a mizat pe vocea lui Jeremy Ragsdale, muzica clasică a fost reprezentată de Ad Libitum din echipa lui Carla’s Dreams, în timp ce Ștefan Bănică a lucrat alături de Salvatore Pierluca.

Pentru spectacolul grandios, fiecare dintre cei patru finaliști au pregătit câte o melodie solo, una va fi interpretată împreună cu mentorul, iar una alături de un invitat surpriză.

După prima rundă de vot, Francesca şi Salvatore Pierluca au fost eliminaţi. Astfel că marea bătălie s-a dat între americanul Jeremy Ragsdale şi trupa Ad Libitum.

Românii au fost cuceriţi de vocea americanului şi astfel l-au desemnat prin televot, câştigător al sezonului şapte şi al premiului de 100.000 de euro.