Un militar rănit în Afganistan are un penis nou, grație unei echipe de medici americani care au realizat în premieră un transplant de penis în SUA.

Primul transplant de penis din SUA a fost realizat la un tânăr rănit grav în Afganistan. Medicii de la spitalul universitar Johns Hopkins din Baltimore au reușit să-i transplanteze tânărului militar, un nou penis.

Se deschide astfel cutia speranței pentru cei peste 1.300 de tineri soldați americani care s-au întors din Irak și Afganistan cu zona genitală distrusă.

Este cel de-al treilea transplant de penis la nivel mondial. Transplantul realizat în 2014, în Africa de Sud, a fost un succes total, pacientul urmând să devină tată la sfârșitul acestui an. Din păcate, intervenția realizată în China, prima de acest fel, în 2006, a eșuat.

Din 2001 în 2013, un număr de 1.367 de soldați deplasați pe fronturile din Irak și Afganistan au fost răniți în zona genitală, conform datelor oferite de Pentagon.

În cazul tânărului soldat rănit în Afganistan, penisul a fost transplantat de la un donator decedat. Chirurgii americani speră că vor putea restabili funcția urinară și îi vor putea reda tânărului capacitatea de a întreține raporturi sexuale în câteva luni de la intervenție.

Facultatea de Medicină de la Johns Hopkins a dat undă verde pentru 60 de intervenții de acest tip. În cazul soldatului rănit în Afganistan, primul care va primi un penis nou, acesta ar putea deveni tată după intervenție, având în vedere că testiculele nu i-au fost afectate de explozie. Pacienții cărora le-au fost afectate și testiculele vor putea primi un penis nou, dar nu vor putea procrea.

Transplantul de penis s-ar putea realiza în curând și în România, însă este nevoie de medici foarte bine pregătiţi în domeniu.