Donald Trump, a câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Candidatul republican a depăşit pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press.

Americanii au ales cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat.

Trump a susţinut discursul de învingător în care a spus că a fost felicitat de Hillary și a promis că va unifica naţiunea americană.

„Vă mulţumesc foarte mult. Tocmai am primit un telefon din partea secretarului de Stat Hillary Clinton. Ne-a felicitat pe toţi. Am felicitat-o şi eu pentru campanie, pentru că a luptat din răsputeri, a lucrat din greu, îi datorăm foarte mult pentru serviciile depuse pentru ţara noastră. Este momentul să ne unim, pentru a fi o naţiune unită. Mă angajez să fiu preşedintele tuturor americanilor. Pentru cei care au ales să nu mă susţină, lansez un apel de a colabora pentru unificarea ţării. Vom avea cea mai puternică economie din lume. Niciun vis nu este prea mare, nicio provocare nu este prea mare. Nimic din ce vrem pentru viitorul nostru nu este de neatins. (…) Trebuie să revendicăm destinul ţării noastre şi să ţintim sus”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele-ales al Statelor Unite a dat asigurări că Administraţia de la Washington va avea politici amicale în relaţiile cu toate ţările care vor să aibă politici amicale cu Statele Unite.

După anunţarea proiecţiilor din statul Wisconsin, Donald Trump are cel puţin 274 de voturi ale electorilor federali, iar Hillary Clinton doar 215.

Vladimir Putin, l-a felicitat miercuri pe republicanul Donald Trump pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din SUA.

Piețele financiare au intrat în panică chiar înainte de anunțul victorii lui Trump, consfințită miercuri după o desfășurare electorală care a contrazis toate sondajele.

Magnatul imobiliar a intrat în campanie ca un outsider determinat să pună capăt corupției elitelor politice și a promis să ‘redea Americii măreția’, sloganul său, și să o protejeze din exterior.