Amenzi uriaşe pentru românii care nu au respectat izolarea la domiciliu din cauza coronavirusului

Autorităţile române trec la măsuri dure împotriva românilor care nu respectă izolarea la domiciliu. Într-o singură zi, DSP Alba a amendat patru persoane cu câte 20,000 lei pentru că nu au stat în izolare la domiciliu.

Cele patru persoane întoarse din Italia, au fost amendate în baza HG pentru nerespectarea măsurilor stabilite în scopul prevenirii și combaterii bolilor transmisibile.

„DSP Alba, prin inspectorii sanitari, a aplicat, luni, 4 sancțiuni cu amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei fiecare, la 4 persoane aflate în izolare la domiciliu, care au venit din Italia și nu au respectat această măsură până la terminarea perioadei de izolare de 14 zile. Este vorba despre un bărbat dintr-o comună și de o femeie și doi bărbați din altă comună, rude între ele. Sancțiunile au fost aplicate în baza HG nr. 857/2011 pentru nerespectarea de către persoane fizice, suspecți și convalescenți de boli transmisibile, contacți și purtători sănătoși de germeni patogeni, a măsurilor stabilite în scopul prevenirii și combaterii bolilor transmisibile”, potrivit DSP Alba.

Potrivit DSP Alba, la nivelul județul Alba erau, luni, 157 de persoane în izolare la domiciliu.

Pe 3 martie, DSP Alba au amendat cu 10.000 de lei, o persoană din Blaj a fost găsită pe stradă, deși trebuia să stea acasă 14 zile din momentul în care a revenit în țară din Veneto, considerat focar de infecție.