Ambulanța Puls care l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng de pe stadionul Dinamo la Spitalul Floreasca, era dotată necorespunzător și avea medicamente expirate. Medicul de pe ambulanță NU l-a resuscitat pe fotbalist, astfel că acesta a murit cu zile în ambulanța privată.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din MAI a încheiat controlul desfăşurat cu Ministerul Sănătăţii la serviciul privat de ambulanţă PULS, care a intervenit pe teren, la incidentul în urma căruia camerunezul Patrick Ekeng a murit.

Rezultatele sunt șocante: nicio ambulanţă PULS nu este echipată pentru intervenţii de urgenţă, inclusiv cea care l-a transportat pe Ekeng la Spitalul Floreasca.

În realitate, ambulanţa de la stadion era doar pentru transportul pacienţilor, fiind de tip A. Controlul a mai scos la iveală şi că unele echipaje de ambulanţă PULS foloseau medicamente expirate de un an, din mai 2015, inclusiv fiole de adrenalină necesare resuscitării, dar şi defibrilatoare cu bateriile descărcate. Pentru început, activitatea firmei a fost suspendată pentru 30 de zile.

Patrick Ekeng a încetat din viaţă după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul partidei Dinamo – Viitorul 3-3. Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat până când a fost urcat în ambulanţă au trecut două minute şi 47 de secunde.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca l-au resuscitat mai bine de o oră, însă fotbalistul nu a reacţionat la manevrele de resuscitare.

Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil.

Monique Chantal, sora lui Patrick Ekeng, dezvăluie că fostul jucătorul a acuzat în ultima vreme o intensă stare de oboseală.  Ekeng i-ar fi spus unui bun prieten că nu se simte în stare să joace.

”I-a spus celui mai bun prieten că nu se simte în stare să joace. A zis că este foarte obosit. Patrick era foarte generos, un gentleman. Este foarte dureros, a lăsat în urmă o familie – este ca un coşmar”, a dezvăluit pentru BBC Monique Chantal, sora lui Ekeng.