Vizită intempestivă a Ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm la sediul Ministerului Justiţiei. Oficialul american a mers să discute cu Tudorel Toader ca să-l convingă pe ministru să nu propună remanierea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

La xâteva ore distanță de când Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat presei că a încheiat evaluarea Procurorului General și a șefei DNA, Ambasadorul SUA a dat buzna la Minister pentru o discuție fulger cu ministrul.

Hans Klemm a stat două ore la ”povești” în biroul Ministrul Justiției încercând să-l determine pe Tudorel Toader să nu o schimbe pe Kovesi de la DNA.

Ambasadorul Hans Klemm a spus presei că a vorbit cu ministrul Toader despre teme generale, și că SUA susține România în privința continuării luptei împotriva corupției. Întrebat de jurnaliști dacă o mai susține pe Kovesi după decizia CCR în cazul anchetei derulate de DNA în dosarul Ordonanța 13, Ambasadorul a spus că nu a discutat cu ministru despre vreo persoană anume.

Coincidență sau nu, la o oră după ce Ambasadorul SUA a plecat de la Ministerul Justiției, Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a venit la Minister pentru o discuție cu Tudorel Toader.

După doar o oră de discuții cu ministrul, Kovesi a declarat presei că a discutat cu acesta despre activitatea DNA și că Tudorel Toader nu i-a cerut demisia și că ea nu are de ce să-și dea demisia.