România a pierdut Republica Moldova, cel puțin pentru următorii patru ani. Actualul Preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a bătut palma cu Putin. Dodon i-a promis președintelui Rusiei, că va anula acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE și se va alătura Uniunii Economice Eurasiatice.

Igor Dodon face pe față, jocurile Rusiei. Marți, Președintele Republicii Moldova a fost primit oficial de Putin la Moscova. După ce și-au făcut cadouri reciproce, cu valoare simbolică și nu numai, Dodon a bătut palma cu Putin pentru ruperea definitivă a Republicii Moldova de România și Uniunea Europeană.

„Moldova este un partener important al Rusiei în regiune. Din păcate, noi cunoaştem că relaţiile dintre ţările noastre, în ultimul timp nu sunt cele mai bune. Despre aceasta vorbeşte şi diminuarea cifrei de afaceri care a scăzut în ultimii ani aproape de două ori. Eu sper că prima dumneavoastră vizită în Rusia va fi un imbold în dezvoltarea relaţiilor interstatale pe toate dimensiunile. Bineînţeles că eu şi colegii mei vă felicităm cu victoria în alegeri”, a declarat Vladimir Putin citatde site-ul oficial al Kremlinului.

Igor Dodon i-a promis lui Putin că dacă partidul său va câștiga alegerile parlamentare din Republica Moldova, va rupe acordul cu UE și se va alătura Uniunii Economice Eurasiatice.

„În ultimii ani, din păcate, din documentele strategice ale Moldovei a dispărut parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă. Majoritatea cetăţenilor au votat pentru păstrarea statalităţii, pentru neutralitate, pentru un parteneriat strategic cu Rusia, pentru soluţionarea conflictului transnistrean, pentru consolidarea valorilor noastre creştine. Noi, dar şi poporul Moldovei, ne punem speranţe că în anul 2017 va începe o nouă etapă şi noi von restabili parteneriatul strategic pe direcţiile de bază. M-am mai exprimat și cu alte ocazii împotriva semnării acestui acord. Consider că el nu a adus nimic Moldovei. Și nu exclud ca, după următoarele alegeri parlamentare, Partidul Socialist să obțină majoritatea parlamentară și să anuleze acest acord”, a declarat Igor Dodon.

Noul președinte al Republicii Moldova, un admirator declarat al lui Vladimir Putin, a spus că preferă ca țara sa să se integreze în Uniunea Economică Euroasiatică condusă de Rusia și din care fac parte foste republici sovietice precum Belarus, Kazahstan sau Armenia.

La rândul său, Putin a spus că: Rusia nu are nimic împotriva cooperării între Moldova și partenerii săi, inclusiv Europa, dar ne-ar plăcea ca acest lucru să se întâmple în urma unui consens (cu Moscova) pentru a nu distruge ceea ce am construit, ci să îmbunătățim situația economiilor noastre și a ridica nivelul de trai al cetățenilor.

Dodon i-a dăruit liderului de la Kremlin o statuetă cu imaginea ţarului Petru I şi a domnitorului Dmitrie Cantemir, „în semn al prieteniei seculare dintre popoare”.

La rândul său, Putin i-a dăruit lui Igor Dodon o tablă de şah „Bătălia” dar şi o hartă a Moldovei, desenată de cartograful italian Bartolomeo Borghi, executată după războiul ruso-turc. Potrivit acestuia, în semn cum în 1790-1791 cneazul Grigori Potemkin–Tavricevski  a condus armata rusă în războiul ruso-turc s-a luptat pentru eliberarea Moldovei de sub jugul otoman.

Harta cuprinde teritoriul Republicii Moldova, cel al provinciei românești, nordul Bucovinei, dar și o parte din Dobrogea.

Dacă vrei să refacem România Mare și Republica Moldova să facă parte din nou din actuala Românie, alătură-te proiectului Noua Românie. Înscrie-te și împreună să refacem granița străbună.

Urmărește pe facebook, acțiunile Noua Românie.