Bogdan Vlădău a declarat în cadrul emisiunii Neata cu Răzvan şi Dani de la Antena 1, că va merge în Peru pentru o şedinţă de şamanism cu ayawasca şi frunze care conţin DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc. Artistul i-a adus moderatorului Dani Oţil o carte şi totodată i-a lansat invitaţia de a-l însoţi în Peru pentru „experienţa amazoniană”. Însă CNA nu a avut nicio reacţie la cele spuse de artist în cadrul emisiunii matinale. 

În plin scandal cu ayahuasca din România, în dosarul instrumentat de DIICOT, în urma căruia fostul şef DIPI, Gelu Oltean a fost arestat preventiv, aflăm că pe lângă şefi de servicii secrete şi politicieni, şi artiştii din România sunt familiarizaţi cu „ayahuasca”.

Gelu Oltean a fost ridicat de procurorii DIICOT, dintr-o casă din judeţul Dâmboviţa, unde împreună cu concubina sa și cu un cetățean britanic, organizau reuniuni pentru consum de droguri.

Vanessa Youness, fondatoarea unei clinici de welleness de lângă București, și cetățeanul englez, Thomas Lishman, au fost arestaţi preventiv.

Bogdan Vlădău a recunoscut în cadrul emisiunii din 28 martie 2019 că el a mai luat parte la şedinţe de samanism cu ayahuasca în alte ţări şi că va merge în Peru la Don Jose Campos pentru că aoclo este „spuma samanismului”.

Artistul i-a lansat invitaţia şi lui Dani Oţil de a merge în Peru alături de el. Moderatorul l-a întrebat ce-l aşteaptă dacă merge în mijlocul pădurii amazoniene. Cu nonşalanţă Bogdan Vlădău a spus tot, deşi ora la care se difuza emisiunea nu era una potrivită pentru a furniza astfel de informaţii. Probabil CNA dormea dus la acea oră.

„Ne aşteaptă cu o licoare făcută din două plante defapt, este o rădăcină care seamănă cu o viţă de vie care se cheamă ayawasca şise combună cu mai multe tipuri de frunze în funcţie de cum simte şamanul că e cazul pentru grupul de oameni respectiv, care conţine DMT„, a declarat Bogdan Vlădău la Neaţa cu Zrăvan şi Dani de la Antena 1 din 28 martie 2019.

Ayahuasca, o poțiune străveche cu efect halucinogen, folosită de populația din regiunile amazoniene, a devenit o substanță din ce în ce mai utilizată ca drog

DMT – dimetiltriptamină – considerat cel mai puternic drog psihedelic, supranumit „molecula spiritului” –  drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor. 

Iată înregistrarea cu Bogdan Vlădău de la Antena 1, din 28 martie 2019.