Alina Gorghiu, deputatul care peste noapte din purtător de cuvânt al PNL a ajuns co-președintele partidului, alături de Blaga, se dă mare expertă în economie și susține că România trebuie să se împrumute din nou de bani de la FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană. Adică să fim încă patru ani slugile creditorilor internaționali care să ”guverneze” România.

PNL se pregătește să vină din toamnă la guvernare prin debarcarea Guvernului Ponta, cu ajutorul UNPR și anunț că România are nevoie de un acord înnoit cu FMI, BM și CE.

Poziția PNL, discutată astăzi în ședința Biroului Politic, este că România are nevoie de acest acord înnoit cu FMI, BM și CE pentru că acest lucru nu ne oferă doar fonduri europene suplimentare și dobânzi reduse la împrumuturi, ne oferă și garanția că vom rămâne în parametri economici stabili, crește încrederea investitorilor. De la începutul anului am văzut un comportament public oscilant venit din partea primului-ministru, ba n-avem nevoie de acord, ba nu se va înnoi, ba există posibilitatea să-l prelungim”, a afirmat, luni, Alina Gorghiu.

Șefa PNL a explicat că nu știe ce se va întâmpla cu acordul, acesta urmând să expire în luna septembrie: În acest moment îi solicităm lui Ponta sau lui Dragnea, că nu mai știm cine se raportează ca șef la PSD, să ne spună dacă Guvernul României a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, în ce etapă sunt, dacă le-au demarat și dacă nu s-a întâmplat absolut nimic îi cerem să demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste instituții pentru menținerea stabilității economice în România. Lipsa acestuia, așa cum spun specialiștii, ar putea avea anumite efecte, nu tocmai favorabile, asupra situației economice a României, se fac calcule de pierderea aproximativ a două miliarde de euro din fondurile europene și creșterea costurilor de finanțare a împrumuturilor dacă acest acord nu va fi semnat.