Alina Bica a dezvăluit vineri seară la emisiunea ”Exces de putere” de la Antena 3 că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi stabileşte cine moare şi cine trăieşte în România.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bia a făcut dezvăluiri cutremurătoare la Antena 3 spunând că în România cea care decide cine trăiește și cine moare, e șefa DNA, Kovesi și că procuroarea se răzbună pe toți care o deranjează.

”E o problemă de sistem şi de bună credinţă, pentru că nişte oameni consideră că pot să aleagă cine trăieşte şi cine moare. Şi nu este în regulă. Sunt zei. Doamna Kovesi a hotărât şi hotărăşte cine trăieşte şi cine moare. Legea îi dă puterea asta. Şi abordarea discreţionară a legii prin anumiţi procurori anume desemnaţi – oamenii domniei sale’‘, a spus Alina Bica.

Fosta şefă DIICOT a dezvăluit la ”Exces de putere” că a mai fost în conflict deschis cu Laura Codruţa Kovesi şi în 2007, când şefa DNA ocupa funcţia de procuror-general.

Despre generalul SRI Florian Coldea, Alina Bica susţine că a avut o discuţie aprinsă în biroul acestuia, iar puţin mai târziu avea să înţeleagă ideea acestuia de a face justiţie.

”Discuţia de atunci avusese loc în legătură cu situaţia unui coleg de la Alba, domnul Mureşan, cu dosarul Berbeceanu, şi domnul Coldea îmi reproşa că nu e bine că mă solidarizez cu fostul meu procuror din subordine. Şi eu încercam să-i explic că viziunea mea în legătură cu ce s-a întâmplat acolo este una diferită, de acolo am trecut la alte subiecte şi disensiuni dintre noi doi legate de modul în care dumnealui înţelegea să perceapă relaţia pe care trebuie să o aibă serviciul pe care îl conducea cu DIICOT-ul. În dosarul Tender a făcut o chestie mult mai groaznică. M-a chemat la dumnealui să mă întrebe cum decurge cercetarea judecătorească în acel dosar, l-am informat, nu am văzut nimic rău în acest lucru. După care mi-a explicat că eu am văzut ca procuror de anchetă, arestându-l pe Ovidiu Tender, lucruri mult mai grave decât erau în realitate şi că interesul naţional acolo a fost altul decât viziunea mea. În dosarul Tender domnul Coldea îmi cerea să fac lucruri în favoarea domnului Tender prezentându-mi o informare cu ”doi de zero” în care domnul Tender era prezentat ca reprezentând interesul naţional în anumite teritorii externe. Domnul Coldea a făcut demersuri şi în altă parte cu privire la Ovidiu Tender – în zona CSAT-ului”, a spus Alina Bica.

Fosta șefă DIICOT a afirmat că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, se întâlnea cu fostul deputat Sebastian Ghiță când acesta era inculpat: Când doamna Kovesi a stat în vie cu domnul Ghiță, domnul Ghiță în 2011, în 2010 și în 2009, când s-a dus pe la domnul Oprea pe acasă, avea dosar făcut de parchetul pe care îl conducea, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

O revoluție poate da naștere la o Nouă Românie. Dacă tinerii își doresc cu adevărat o Nouă Românie, o pot face acum, alăturându-se proiectului Noua Românie, creat de la zero de tineri care vor să lupte pentru țara lor.

Te poți înscrie aici în Noua Românie.

Urmărește pe facebook, acțiunile Noua Românie.