Alin Todircă a câștigat duminică, 5 noiembrie 2023, la Club Sportiv Galaxy, turneul RTP TOP CUP, competiție care reunește la final de an, primii 32 de jucători în caslamentul de simplu masculin, eliminând finaliștii și campionii din acest an.

Alin Todircă, desemnat al treilea favorit al turneului RTP TOP CUP 2023, la cinci ani de la debutul în circuitul RTP, a reușit să câștige primul său titlu RTP. După un debut ezitant în finală, unde a pierdut primul set cu 2-4 în fața lui Dennis Neagu, Alin Todircă s-a impus categoric în setul doi cu 4-0 și 10-2 în decisiv. Grație acestei reușite, Alin Todircă a urcat în premieră pe locul 17 RTP la simplu masculin.

A fost a doua sa finală jucată la RTP, după ce în 9 septembrie 2018, a fost învins în finala turneului RTP 50 – Exclusiv NEWS Tenis Cup, de către Sorin Bădărău.

Pentru primul său titlu RTP din carieră, Alin Todircă a fost recompensat cu un premiu în valoare de 180 lei, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP, un voucher RTP de 100 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și celebra cutie cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete. Trofeul de campion RTP va fi personalizat cu numele său. De pe margine, Alin Todircă a avut parte de susținerea fiului său, de cinci anișori, Noah, care a și venit la ceremonia de premiere.

Dennis Mihai Neagu a bifat prima sa finală RTP din carieră. După un debut fantastic în finală, contra lui Alin Todircă, unde a reușit să își adjudece primul set, s-a instalat oboseala. Fiind al cincilea meci disputat într-o singură zi, iar resursele energetice fiind pe terminate, nu a mai reușit să câștige și finala care-l califica în premieră la Turneul Campionilor RTP. A obținut în schimb calificarea la RTP Finals unde a jucat tot duminică, în Grupa Roșie alături de Răzvan Orlando Negru și Cătălin Marinov. Însă nu a mai reușit să obțină niico victorie, răpus de oboseală. Pentru prima sa finală RTP din carieră, a fost recompensat cu o sticlă de vin de la Crama Oprișor, Trofeul de finalist RTP TOP CUP, 50 lei pentru RTP FINALS și un vouhcer RTP de 60 lei.

A doua ediție a turneului RTP TOP CUP, programată a se desfășura sâmbătă 4 noiembrie, a fost reprogramată duminică, 5 noiembrie 2023, iar după schimbarea datei de sesfășurare, au reconfirmat participarea doar 19 din cei 26 de jucători înscriși inițal în turneu.

Toți jucătoriI participanți la RTP TOP CUP 2023, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.