Alimentul minune care topeşte kilogramele în plus şi te ajută să slăbeşti rapid

Alimentul preferat de milioane de români te ajută să dai jos kilogramele în plus. Dezvăluirea a fost făcută de celebrul nutriţionist Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist a postat pe pagina sa de Facebook un nou mesaj cu privire la alimentele pe care trebuie să le consumăm pentru a putea da jos imediat câteva kilograme.

Alimentul care ne ajută să slăbim rapid este, de fapt, carnea la grătar. Motivul pentru care carnea este alimentul cheie în cadrul unei diete este ușor de înțeles.

Carnea conține proteine iar proteinele, potrivit Mihaelei Bilic, sunt prietenele siluetei.

Proteinele, prietenele siluetei. Nu există început de an fără o cură de slăbire. Și nu există cură de slăbire fără carne la grătar, produsul cel mai sățios și mai eficient când vine vorba de “topirea” kilogramelor în plus. Deci carne să fie!”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Kilogramele în plus dau şi deficite imune. Iată din ce motiv.

„În iarna pandemică, cei mai mulți dintre noi se gândesc să-și stimuleze imunitatea. E greșit! Sistemul imunitar nu vrea să fie hiperstimulat și nici slab, ci perfect echilibrat. Ca să aibă reacții echilibrate. Cum să fie perfect? Nu prin mâncare – nu există aliment perfect – ci prin comportament alimentar rațional. Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, spune dr. Mihaela Bilic.

Medicul ne dezvăluie şi tehnica simplă prin care putem păcăli stomacul şi astfel să putem slăbi uşor: Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).