PSD mai pierde un senator. Alexandru Mazăre, fratele primarului de la Constanța, Radu Mazăre, a anunțat că demisionează din PSD și că se va înscrie în partidul ”România Noastră”, creat de Mircea Geoană și Vanghelie.

După 13 ani de stat în PSD, Alexandru Mazăre a decis să plece din partid. Senatorul spune că nu se mai regăseşte în politica practicată de conducerea Partidului Social Democrat,  și că va pune umărul alături de Vanghelie și Geoană, la dărâmarea Guvernului Ponta.

“Am demisionat din PSD pentru că nu mă mai regăsesc în politica pe care o practică actuala conducere a PSD. Mă aşteptam ca după eşecul de proporţii de la alegerile prezidenţiale să fie convocat un congres al partidului care să aleagă o conducere nouă. Nu sunt mulţumit de actuala practică de a pune pumnul în gură celor care au altă părere decât conducerea partidului. Acele excluderi care s-au făcut până acum plus ameninţările cu excluderea pentru toţi cei care nu împărtăşesc actuala direcţie politică a conducerii PSD m-au făcut să mă gândesc mult mai bine şi să iau această decizie”, a declarat Alexandru Mazăre.

Senatorul a spus că l-a consultat şi pe fratele său, Radu Mazăre, primarul Constanţei şi liderul PSD Constanţa înainte de a lua această decizie.

Alexandru Mazăre se află la al doilea mandat de senator, iar în perioada 2004 – 2008 a fost deputat.

Pe 1 februarie, la Romexpo, Mircea Geoană și Marian Vanghelie au lansat un nou proiect social-democrat intitulat “România noastră”. Scopul principal și imediat al noii formațiuni politice este să demită Guvernul Ponta.

Decizia lui Alexandru Mazăre vine la două zile după ce Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a fost arestat preventiv pentru că ar fi cheltuit banii publici pentru a cumpăra voturi pentru PSD.