Românul Alexandru-Daniel Carpen a fost suspendat pe viață pentru trucare de meciuri în tenis. Este cea mai dură sancțiune aplicată vreodată unui jucător român, de către forul internațional.

Tenisul românesc primește o lovitură cruntă la început de an.  Unitatea de Integritate a tenisului a decis să-l suspende pe viață pe Alexandru-Daniel Carpen întrucât a recunoscut că a trucat meciuri.

Românul a refuzat să toarne și alți jucători care au trucat meciuri pentru mafia pariurilor și astfel a primit cea mai dură sancțiune.

Carpen a recunoscut acuzaţia în 2015, dar doar acum a aflat de extinderea suspendării, după ce ofiţerul care l-a audiat a avut o anumită perioadă la dispoziţie pentru a decide suspendarea.

Carpen, activ între 2014 și 2015, a fost locul 1.088 ATP (2007) la simplu și 274 la dublu (2015) are, în cariera sa, 235 de victorii și 185 de eșecuri.

Carpen jucase ultima oară în septembrie 2015, la Sibiu Challenger.

Marți, australianul Nick Lindahl a fost suspendat șapte ani din tenis și amendat cu 28.000 lire sterline pentru implicarea într-o conspirație de a truca un meci la un turneu minor din Australia, în 2013.

După această decizie, mai mulți jucători de tenis români sunt anchetați pentru blaturi! Federația Română de Tenis este acuzată că mușamalizează meciurile trucate.