Ministerul Justiției, Ana Birchall, a anunţat vineri seară, familia Alexandrei Măceşanu, faptul că în urma analizelor de laborator efectuate de INML, testele au confirmat faptul că ADN-ul din cenușă este al Alexandrei Măceșanu.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a declarat, vineri seară, că ADN-ul din oasele găsite de la domiciliul lui Gheorghe Dincă și analizate de INML este al fetei.

„Din păcate copilul este mort, și acele analize confirmă că cenușa provine de la Alexandra. Ministrul Justiției i-a sunat pe părinții Alexandrei, pentru că a fost rugămintea mea ca nici eu și nimeni altcineva să nu știe înaintea lor. Au fost sunați și a vorbit cu ei. Acum sunt, pur și simplu, la pământ, după 8 zile de nesomn și de niște speranțe false date de niște cretini din instituțiile statului, dar pot să vă spun că mă gândesc la o contraexpertiză. În acest moment este cel mai simplu pentru toată lumea ca mortul să fie vinovat și un psihopat să fie pedepsit, iar restul să scape. Nu voi lăsa lucrurile așa”, a spus Cumpănașu la România TV.

La Antena 3, Alexandru Cumpănaşu a declarat război până la capăt: De-abia acum începe răzbunarea pe care cred că nimeni dintre cei care mi-au omorât nepoata și-o dorește. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu de rezultat: se confirmă din păcate aceste date: ADN-ul Alexandrei din acea cenușă sau ce dracu era… oase, (coincide – n.r.) cu ADN-ul părinților.

Institutul Național de Medicină Legală a transmis către DIICOT raportul de expertiză privind ADN-ul osemintelor şi acesta confirmă că rămăşiţele osoase aparţin Alexandrei Măceşanu.

„În urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei. Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date. După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară. Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare. În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.„, arată un comunicat emis de DIICOT.

În urma perchezițiilor de vineri de la casa lui Gheorghe Dincă, procurorii au descoperit alte fragmente osoase și probe biologice care urmează a fi analizate din punct de vedere genetic și antropologic.