Alexandra Dulgheru și Sorana Cîrstea au fost eliminate miercuri seară, în primul tur la simplu feminin, în cadrul turneului de tenis WTA Masters 1000 de puncte de la Miami, competiție dotată cu premii în valoare de 5,381,235 dolari.

Două din cele cinci românce aflate pe tabloul principal de simplu feminin de la Miami, au părăsit competiția, miercuri, încă din primul tur.

Sorana Cîrstea, posesoarea unui wild card, a fost eliminată în primul tur, de americanca Christina McHale, în două seturi, scor 5-7, 6-4.

Alexandra Dulgheru, venită din calificări, a pierdut în fața rusoaicei, Elena Vesnina, în primul tur, tot în două seturi, scor 4-6, 2-6.

Accederea în primul tur la Miami, le asigură lui Dulgheru și Cârstea, câte 10 puncte WTA și câte un cec în valoare de 10.485 de dolari.

În competiția de simplu feminin de la Miami, mai sunt calificate în turul doi, trei românce: Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu.

Simona Halep va juca în turul doi cu învingătoarea partidei disputate de Timea Babos și Nicole Vaidisova.

Irina Begu o va înfrunta în turul doi pe Tereza Smitkova.

În timp ce Monica Niculescu va juca cu liderul mondial, Serena Williams, așa cum s-a întâmplat și în turul doi la Indian Wells.

Alexandra Dulgheru va juca în primul tur și la dublu feminin la Miami, unde face pereche cu Simona Halep.

Monica Niculescu este calificată și ea în primul tur la dublu feminin, unde face pereche cu Alexandra Panova.