Alexandra Dulgheru și Irina Begu s-au calificat miercuri, în optimile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul turneului de tenis WTA Premier 5 de la Roma.

După Halep, și Alexandra Dulgheru și Irina Begu au bifat, miercuri, victorii în turul doi la simplu feminin la turneul de la Roma.

Alexandra Dulgheru, locul 72 mondial, venită din calificări a reușit să o învingă în trei seturi, pe cehoaica Lucie Safarova, la capătul unui meci maraton cu final dramatic, care a durat 2 ore și 28 de minute.

Dulgheru a pierdut primul set cu 1-6, l-a câștigat pe al doilea cu 6-4, iar în setul trei a condus cu 3-0, și 5-3, și a ratat șapte mingi de meci. A reușit să o fructifice pe cea de-a opta, în tie-break, unde s-a impus cu 8-6.

În optimi de finală, Alexandra Dulgheru va juca cu rusoaica Ekaterina Makarova.

Tot miercuri, Irina Begu a reușit să o învingă pentru a doua oară în 2015, pe Angelique Kerber, după ce reușise acest lucru și în ianuarie, pe hard, în primul tur la Australian Open.

Irina Begu s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-3, în fața nemțoaicei, după doar o oră și 24 de minute de joc.

În optimi de finală la Roma, Irina Begu va juca cu Victoria Azarenka.

Accederea în optimi de finală la simplu feminin le asigură luiDulgheru și  Begu câte un cec în valoare de 22.800 de euro și câte 105 puncte WTA.

Tot azi, în optimi de finală la simplu feminin la Roma s-a calificat și Simona Halep, care a învins-o în două seturi pe americanca Alison Riske, scor 6-3, 6-0.