Alexandra Dulgheru s-a calificat sâmbătă, în finala turneului BMW Malaysian Open de la Kuala Lumpur, din Malaysia.

Alexandra Dulgheru a reușit o victorie importantă dar extrem de dificilă, în semifinala cu australianca Jarmila Gajdosova, locul 52 mondial și a patra favorită a competiției.

După trei ore și 15 minute de joc, Alexandra Dulgheru, locul 94 mondial, s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 7-5, 7-6(7-4).

Setul trei a fost cu adevărat dramatic. De trei ori la rând, Dulgheru era să își piardă serviciul, însă de fiecare dată românca a revenit în game și astfel s-a ajuns la tie break, unde s-a impus cu 7-4, după 3 ore și 15 minute de joc.

În setul trei la scorul de 2-2, Dulgheru i-a anulat adversarei o minge de break, după care la 3-3, alte patru mingi de break. Tot la acest scor, Dulgheru s-a chinuit serios pe propriul serviciu, reușind să câștige game-ul abia cu cea de-a cincea minge.

După care, la scorul de 4-4, Alexandra Dulgheru s-a chinuit incredibil pe propriul serviciu, când a anulat adversarei 7 mingi de break și a ratat trei mingi de game. Românca nu s-a lăsat și a revenit de fiecare dată în game, reușind în cele din urmă să fructifice cea de-a patra minge de game cu care a făcut 5-4. S-a ajuns în cele din urmă la tie-break, unde la 3-3, Dulgheru a făcut break, iar la 6-4, a închis meciul pe serviciul australiencei.

A fost cea de-a treia partidă disputată de Alexandra Dulgheru cu Jarmila Gajdosova din 2015. Primul meci a fost la Australian Open, unde românca a fost învinsă în primul tur. După care, românca și-a luat revanșa în fața australiencei, la Doha, în turul doi la Doha.

În finală, Alexandra Dulgheru va juca cu daneza Caroline Wozniacki, în fața căreia a abandonat în optimi de finală la Doha.

Accederea în finala de la Kuala Lumpur îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA.

Dacă duminică va câștiga finala, Alexandra Dulgheru va primi 280 de puncte WTA și un cec în valoare de 43,000 de dolari.

Alexandra Dulgheru are în palmares două titluri WTA, cucerite în 2009 și 2010 la Varșovaia în Polonia.