Alexandra Dulgheru a pierdut finala de tenis de la Kuala Lumpur

Alexandra Dulgeru a fost învinsă duminică, în finala turneului WTA de tenis BMW Malaysian Open de la Kuala Lumpur, din Malaysia, de principala favorită a competiției, daneza Caroline Wozniacki.

Alexandra Dulgheru a început bine finala cu daneza, adjudecându-și primul set cu 6-4, după care jocul româncei nu a mai funcționat și a cedat setul doi cu 2-6 iar pe cel de-al treilea cu 1-6.

Semifinala istovitoare de sâmbătă, disputată cu australianca Jarmila Gajdosova, pe parcursul a trei ore și 15 minute de joc, și-au pus amprenta asupra româncei.

Alexandra Dulgheru a început bine finala cu daneza, reușind să obțină două mingi de break la scorul de 1-1. După care, daneza a egalat în game la 40-40, apoi românca a trecut în avantaj și a obținut a treia minge de break. însă meciul a fost oprit de organizatori din cauza ploii. După două ore de pauză, meciul s-a reluat și Dulgheru a reușit să facă break, După care s-a distanțat la 3-1 pe propriul serviciu. Însă, daneza a reușit să facă re-break la 3-2, și mai apoi a preluat conducerea. Dar românca nu s-a lăsat și la 4-4 a făcut re-break și apoi a servit pentru adjudecarea setului. Și după 45 de minute de joc, Alexandra Dulgheru și-a adjudecat primul set al finalei de la Kuala Lumpur cu 6-4.

În setul doi, la scorul de 1-0, Alexandra Dulgheru și-a pierdut la zero serviciul. După ce daneza a făcut 3-0, românca și-a chemat antrenorul ca să se sfătuiască cu acesta. Mai apoi, românca a servit și după ce a ratat trei mingi de game, a făcut cu cea de-a patra 1-3. În cele don urmă, daneza s-a impus cu 6-2, în setul doi, pe serviciul româncei.

La finalul setului trei, Dulgheru abia se mai putea ține pe picioare. la scorul de 5-0, cu ultimele puteri, după ce i-a anulat danezei o minge de meci, a reușit să egaleze la 40-40, a trecut în avantaj și și-a făcut serviciul. Daneza a urmat la serviciu și a câștigat partida cu 4-6, 6-2, 6-1.

Accederea în finala de la Kuala Lumpur îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA.

În timp ce daneza va primi 280 de puncte WTA și un cec în valoare de 43,000 de dolari.

Alexandra Dulgheru are în palmares două titluri WTA, cucerite în 2009 și 2010 la Varșovaia în Polonia.