Alexandra Dulgheru a eliminat-o marți, în primul tur la turneul de tenis BMW Malaysian Open, pe nemțoaica Sabine Lisicki, în două seturi, scor 6-4, 7-5.

Alexandra Dulgheru a reușit marți o nouă victorie importantă în circuitul WTA, la doar o săptămână de când a eliminat-o pe Alize Cornet, în primul tur la Doha.

Românca s-a calificat marți, în optimile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul turneului WTA de tenis BMW Malaysian Open, învingând-o clar pe nemțoaică.

Alexandra Dulgheru, locul 94 mondial, s-a impus în fața nemțoaicei Sabine Lisicki, locul 28 WTA și a doua favorită a turneului din Kuala Lumpur

Dulgheru a reușit să se impună în două seturi, în fața nemțoaicei, scor 6-4, 7-5, după o oră și 51 de minute de joc.

În optimi de finală, Alexandra Dulgheru va juca cu chinezoaica Ying-Ying Duan, aflată pe locul 116 mondial.

Calificarea în optimi de finală la BMW Malaysian Open îi asigură româncei un cec în valoare de 3.400 de dolari și 30 de puncte WTA.

Victoria de azi vine la o săptămână de când Dulgheru a abandonat în optimi la turneul WTA Premier de la Doha, în partida cu daneza Caroline Wozniacki.

Venită din calificări unde a jucat trei meciuri, Dulgheru a fost istovită de meciul din primul tur, de marți seară, jucat cu franțuzoaica Alize Cornet, numărul 24 mondial.

Este a doua victorie reușită în ultima săptămână de româncă, în fața unei jucătoare din top 30 mondial.