Alexandra Dulgheru a reuşit sâmbătă seară, o victorie fantastică în Fed Cup, în Arena Maurice-Richard din Montreal, reuşind să o învingă la ea acasă, pe canadianca Eugenie Bouchard, numărul 7 mondial.

Alexandra Dulgheru a bifat sâmbătă seară cea mai mare victorie a ei din 2015 şi a readus optimismul în tabăra tricolor, întrucât a egalat Canada după prima zi de Fed Cup.

Dulgheru şi-a luat revanşa în faţa canadiencei după aroganţa acesteia de la tragerea la sorţi când a refuzat să dea mâna cu românca.

Dulgeru s-a impus clar, în două seturi, scor 6-4, 6-4, după un final dramatic de set doi, când a ratat patru mingi de meci, una pe serviciul canadiencei la scorul de 5-3 şi altele trei pe propriul serviciu. Dulgheru s-a ţinut tare şi a reuşit să câştige partida deşi la 5-4 a făcut două duble greşeli şi a reuşit să-i anuleze lui Bouchard trei mingi de re-break.

Este cea mai mare victorie reuşită de Alexandra Dulgheru în 2015, în faţa unei jucătoare aflată pe locul 7 mondial.

Succesul lui Dulgheru vine după înfrângerea surprinzătoare suferită de Irina Begu în faţa canadiencei Francoise Abanda, în vârstă de 18 ani, aflată abia pe locul 260 mondial.

Duminică se vor disputa următoarele partide în Fed Cup:

Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) – Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA)

Francoise Abanda (locul 260) – Alexandra Dulgheru (locul 69)

Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann – Andreea Mitu/Raluca Olaru

România și Canada s-au întâlnit o singură dată până acum în Fed, Cup, în 1983, în Elveția (Zurich), când echipa noastră se impunea cu 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale. Lucia Romanov a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Angela Walker, Virginia Ruzici a dispus cu 7-6, 6-0 de Carling Bassett, iar perechea Florența Mihai/Lucia Romanov a câștigat cu 6-3, 6-4 disputa cu cuplul Carling Bassett/Jill Hetherington.