Alex Mațaev, favoritul juratei Delia Matache la X Factor România în sezonul din 2013, a lansat un single în limba rusă,“Черное И Белое”. În română, numele piesei este tradus în Alb şi Negru.

Alex Mațaev a devenit cunoscut publicului din Romania odată cu participarea la emisiunile “X Factor” şi “Te cunosc de undeva”, de la Antena 1.

Cântărețul moldovean a reușit să se desprindă de titulatura de concurent şi demonstrează publicului că este un artist complet.

După lansarea primului single “Cu Capul în Nori”, Alex lansează o piesă la care a lucrat cu ceva timp în urmă şi pentru care are un videoclip filmat chiar în Republica Moldova.

„Vreau să vă prezint ceva, la care am lucrat cu ceva timp în urmă. Îmi doream foarte mult să lansez acest videoclip însă nu găseam momentul potrivit. Am produs piesa “Черное И Белое” (Alb și Negru) acum un an, în Kiev, iar videoclipul l-am filmat cu o echipă de oameni foarte talentaţi din Moldova!” a declarat Alex Mațaev.

Artistul este implicat complet în muzica lui şi vrea să îşi exprime sentimentele în note muzicale aşa că piesele sunt creații proprii.

Până să devină cunoscut în România, Alex Mațaev avea propriul lui band rock în Moscova şi a colaborat cu mai mulţi artişti din Russia şi Ucraina.