Creşte alarmant, de la o oră la alta, numărul românilor infectaţi cu coronavirus. Ultimul bilanţ comunicat de autorităţi, indică faptul că 29 de români s-au îmbolnăvit cu virusul din China.

Încă 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în aceasta seară. Numărul total la nivel național a ajuns la 29 de cazuri.

„Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive. Cazul de îmbolnăvire cu noul coronavirus numărul 29, este vorba de o femeie din București, în vârstă de 47 de ani. Femeia de 47 de ani din București care este cel de- al 29 caz confirmat de îmbolnăvire cu noul coronavirus este contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota„, precizează Ministerul Sănătăţii.

Astăzi, au fost confirmate 9 cazuri noi  de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Dintre cei 29 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.