Alertă la Vatican. Papa Francisc se pregătește să demisioneze

Biserica Catolică se cutremură după anunțul Papei Francisc. Suveranul Pontif a anunțat că își pregătește demisia din cauza problemelor grave de sănătate care-l împiedică să își ducă la îndeplinire sarcinile papale.

Suveranul Pontif a declarat sâmbătă că va fi nevoit din cauza vârstei sale avansate şi a durerilor la genunchi să reducă ritmul deplasărilor. Papa Francisc a spus că ar putea demisiona la un moment dat dacă probleme grave de sănătate îl vor împiedica să conducă Biserica Catolică, relatează Reuters, AFP şi dpa.

„Nu cred că pot continua să călătoresc în acelaşi ritm ca înainte. Cred că la vârsta mea, şi cu această limitare, trebuie să mă menajez pentru a putea sluji Biserica, sau dimpotrivă să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, a declarat suveranul pontif în cadrul unei conferinţe de presă la bordul avionului care îl ducea înapoi la Vatican după o vizită de o săptămână în Canada”, potrivit agerpres.ro.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, în timpul cele de-a 37-a călătorie în străinătate după alegerea sa în 2013,  s-a deplasat în majoritatea timpului într-un cărucior cu rotile şi a părut slăbit, însă a salutat mulţimea de la bordul „papamobilului”.

Ar fi al doilea Papă consecutiv care își depune mandatul după Papa Benedict al XVI-lea.

„Însă până în prezent nu am luat în calcul acest lucru. Cum se spune, nu am simţit să mă gândesc la această posibilitate. Dar asta nu înseamnă că poimâine nu voi începe să mă gândesc la asta„, a adăugat Papa Francisc.