O rachetă neexplodată a căzut luni, într-o livadă din aproierea orașului Briceni din Republica Moldova.

Luni, în jurul orei 15.15, o patrulă Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

Urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh din cadrul IGP, în cazul incidentului din apropierea orașului Briceni, riscurile de explozie au fost excluse. Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh din cadrul IGP au examinat corpul rachetei și alte 4 elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, concluziile acestora fiind că nu există material exploziv pe acest obiecte supuse cercetării. IGSU asigură suportul, pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului, obiectele respective urmând a fi ridicate și transmise către PCCOCS”, transmite Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.
Poliția de frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița.
Este al doilea incident care se produce în Republica Moldova cu armament rusesc care ajunge pe teritoriul său din cauza războiului din Ucraina.

Pe 31 octombrie 2022 o rachetă rusească, doborâtă de sistemul ucrainean antiaerian, a căzut pe teritoriul satului Naslavcea, raionul Ocnița, localitate aflată la frontiera de nord cu Ucraina. Atunci racheta a explodat și a provocat mai multe pagube materiale, geamurile și acoperișurile caselor din apropiere au fost sparte.