Lenjeriile de pat definesc adesea nivelul de confort, nu doar contribuie din punct de vedere estetic la imaginea camerei. De asta s-au covins și unitățile hoteliere, de vreme ce un aspect crucial acestora ține tocmai de dotările pe care le oferă în fiecare cameră pusă la dispoziție pentru ai săi clienți. Tocmai de aceea, echiparile din cadrul hotelurilor sunt un bun reper pentru cei care doresc să își creeze în spațiul intim al casei confortul de 5 stele.

De când cu accesibilitatea mai sporită a surselor pentru cumpărături și cei ce sunt utilizatori casnici au devenit mai interesați de opțiunile de lenjerii. Se ghidează după cei din domeniul hotelier, le preiau principiile de selecție și își caută chiar și furnizorii specializați. Este și cazul Brodank Comarnic, producător cu renume și cu continuitate pe piața de profil. Cu ani de experiență în spate, Brodank știe deja cum să abordeze așteptările și nevoile hotelierilor, drept pentru care oferă o gamă largă de produse textile, de la lenjerii la pilote, perne, prosoape etc.

Un secret nu poate fi definit, având în vedere că experiența oferită de Brodank este una complexă. Se ține cont de prețuri de producător, de calitate și timp rapid de execuție a comenzilor. Astfel, există un cumul de factori ce contribuie usor la mulțumirea de a colabora cu un astfel de producător.

Cum alegi o lenjerie de pat sau ce diferă între principiile hotelierilor și a utilizatorilor casnici

Un set de lenjerii de pat hotel se alege în primul rând ținând cont de cea mai banală parte poate, dimensiunea. Pat single, dublu astfel de variații contează în alegere. Dimensiunile comune sunt cele de 140×200 cm sau 160×200 cm sau la pat dublu de 200×200 cm sau 220×200 cm. Secretul însă constă în a alege dimensiuni cu un maxim de 30 de cm mai mari decât patul, pentru că în momentul în care lenjeria îmbracă patul, piesele să nu fie înghesuite.

La pilote și perne se alege cu un maxim de 5 până la 10 cm mai mult față de dimensiunile reale. Nu este de preferat să se opteze pentru cele fixe sau să se meargă pe ideea de material ce la un moment dat se va mai largi. Astfel de principii sunt concepte prost înțelese despre ce înseamnă materialul de calitate al  unei lenjerii pe măsură.

Fix acest capitol aduce și cele mai multe controverse. Este vorba de adepții bumbacului 100% ce nu acceptă și altă variantă. Desigur, incontestabil, bumbacul este acel tip de țesătură antialergică, confortabilă, naturală, ce nu provoacă iritații ale pielii și nici disconfort. Este potrivit iarna pentru confortul termic, cât și vara pentru modul în care echilibrează temperatura resimțită.

Cu toate acestea, mai sunt și alte variante avantajoase. Spre exemplu, bumbacul egiptean sau cel satinat sunt opțiuni ceva mai luxoase, ce au un finisaj plăcut, fin și lucios. În strânsă legătură cu tipul de material este și frecvența de spălare, căci pe toată lumea va interesa cât de bine rezistă o lenjerie. Investiția este pe termen lung, ceea ce face ca nevoia absolută să se refere la lenjerie ca fiind rezistentă.

Ce opțiuni primează

O succintă comparație ne arată diferențele: utilizatorii casnici preferă lenjerii ușor de întreținut, ușor de spălat și cu rapiditate în uscare. Hotelierii au mai degrabă în vedere calitatea, grosimea materialului. Acest lucru se exprimă în gramaj, ori cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Dar, desigur, astfel de lenjerii au nevoie de capacitate mai mare la spălare și se usucă ceva mai greu.

Practic, nota de diferențe trebuie să se realizeze la raportul față de nevoie. Este cert că un hotelier se axează pe servicii profesionale, astfel curățarea unei lenjerii va fi pe măsură. Întocmai dacă confortul somnului nu există, practic profilul și domeniul de activitate al hotelierilor nu se mai justifică. Orice turist se așteaptă la un răsfăț în așternuturi, de aceea fac diferențe de calitate în servicii și când vine vorba de cum s-au odihnit.

Dacă s-ar transpune astfel de referințe și în planul unui utilizator casnic, ar exista ceea ce se numește un univers și cult al odihnei de 5 stele.