În viața unei persoane apar mereu momente de o mare însemnătate și unul dintre acestea e reprezentat de logodnă. Probabil că una dintre cele mai grele decizii nu este cea de a alege inelul, ci a momentului potrivit pentru a face acest pas în viață. Când este acest moment favorabil? Este decizia cea corectă? Răspunsurile acestor întrebări se află doar în mintea bărbatului, însă la cea referitoare la alegerea unui inel de logodnă specialiștii de la E-ring fac totul să fie foarte simplu, oferind cele mai bune sfaturi.

Pentru a alege inelul de logodnă perfect, acesta trebuie să corespundă din mai multe puncte de vedere cerințelor pe care le caută fiecare client, mai exact cele ce țin de preț, de mărime, de design sau de materialul și pietrele prețioase existente în cadrul său. Atenția oferită acestor aspecte, pe rând, face ca rezultatul final să fie cel mult dorit. De ce anume trebuie ținut cont și ce posibilități există vom analiza, în cele ce urmează, împreună cu ajutorul echipe de la E-ring.

Stabilirea unui buget

Primul aspect și probabil unul dintre cele mai importante este cel ce ține de buget. În funcție de suma ce se dorește a fi investită pentru a umple de magie și eleganță acest moment, bugetul este reperul în jurul căruia se pot contura primele idei asupra inelului de logodnă. Este foarte important să se înțeleagă faptul că acest moment este unul unic și merită o atenție deosebită.

Costurile pentru un astfel de inel pot varia destul de mult, în funcție de alegerile făcute și design, însă la E-ring e prezentă una dintre cele mai bune oferte atunci când se face o comparație între calitate și preț. În termeni generali, costurile pentru un inel de logodnă pleacă de la câteva sute de lei și pot ajunge chiar și la câteva mii, în funcție de preferințele fiecărei persoane.

Pe scurt, este important să se stabilească un buget, acesta fiind primul pas spre alegerea inelului. Astfel, este dat startul unui proces bine pus la punct, prezentat în ideile ce urmează.

Felul în care va arăta inelul de logodnă

Design-ul este, în cele din urmă, ceea ce oferă magia și frumusețea unui inel. În acest sens, imaginația joacă un rol important. Pentru a oferi doar avantaje clienților, experții de la E-ring pot garanta un nivel de personalizare al inelului destul de ridicat, punând în practică orice idee a acestora. Pornind de la o simplă schiță, inelul trece printr-o serie de pași, bine implementați și gândiți, astfel ca produsul final realizat să fie cel mult dorit și să prezinte un aspect minunat. Acest lucru va oferi unicitate, iar prețurile nu vor fi mai mari. Așadar, toate ideile, desenele sau simplele schițe pot fi conturate și realizate, alături de sfaturile oferite de profesioniști pentru a „da viață” celui mai frumos inel, asta chiar în mai puțin de 21 de zile.

De asemenea, cei care nu își doresc sau nu caută ceva personalizat, pot găsi în oferta E-ring și modele de inele standard, realizate cu mult bun gust și caracterizate de eleganță și finețe. Din rândul acestor modele standard se pot enumera inelele Solitaire, Three-stone, Halo, Side-stone sau Eternity. Fiecare dintre acestea prezintă o anumită așezare, astfel încât:

  • Solitaire – este modelul clasic al unui inel de logodnă, cu o singură piatră prețioasă;
  • Three-stone – are în componența sa trei pietre prețioase, în centru fiind poziționată una de dimensiuni mai mari, iar alături de aceasta alte două de dimensiuni ceva mai mici;
  • Halo – reprezintă inelele cu pietre prețioase dispuse sub formă de floare;
  • Side-stone – acest inele este caracterizat de numeroase pietre prețioase dispuse pe lângă una de dimensiune mai mare, poziționată central;
  • Eternity – sunt inelele cu diamante sau alte pietre prețioase, caracterizate de aceeași dimensiune și de simetria felului în care acestea sunt aranjate;

Alegerea materialului și a pietrelor prețioase

tenteDin moment ce se cunoaște forma dorită a inelului și bugetul în care acesta să se încadreze, se poate alege materialul din care se dorește a fi fabricat, respectiv ceea ce-i oferă strălucire, pietrele prețioase.

Alegerea materialului duce spre două opțiuni, aur alb sau aur galben. Ambele prezintă o calitate ridicată și sunt soluțiile perfecte pentru aceste inele. Un alt detaliu important este cel referitor la tipul de aur folosit. În oferta prezentată de E-ring, aurul poate fi regăsit sub formă de 14K sau 18K. Karata (K) prezintă practic puritatea aurului, astfel că în cazul unui aur de 14K înseamnă că sunt 14 părți de aur la 10 părți de aliaj. Se observă faptul că un aur cu o valoare în Karate mai mare înseamnă că este mai pur, ceea ce-i crește și valoarea financiară.

Valoarea maximă pe care o poate avea aurul este de 24K sau 100% aur pur. Totuși, de ce nu se folosește acest tip de aur la bijuterii? Ei bine, în aceste condiții, aurul are o duritate foarte scăzute, fiind moale, deci este nerecomandat de a fi folosit în cadrul acestor inele și la bijuterii, în general.

O altă importanță, pe lângă material, o reprezintă alegerea pietrelor prețioase. Acestea pot fi de mai multe feluri, precum: diamant, safir, rubin sau smarald. Fiecare dintre acestea prezintă anumite caracteristici ce le oferă valoare. Vom prezenta în cele ce urmează proprietățile fiecărei pietre prețioase pentru a înțelege importanța lor și diferența de valoare.

Diamant – este reperul durității pe scara lui Mohs, având nota maximă pe o scară de la 1 la 10. Este una dintre cele mai folosite pietre prețioase pentru bijuterii. Sunt întâlnite în diverse culori însă cea mai populară variantă este cea transparentă, incoloră, fiind totodată și cea mai prețioasă. Greutatea diamantelor se măsoară în carate (c), 1 carat echivalând cu 0,2 grame. Valoarea este oferită de cei 4 indicatori: tăietură, culoare, claritate și carate. Dintre acestea, singura care poate fi modificată de intervenția umană este tăietura, ce oferă și strălucirea. Ca și claritate, este important de precizat că diamantele ce prezintă un număr mai mic de incluziuni sunt și cele mai valoroase.

Safir – recunoscut pentru nuanța sa de albastru, este o alegere perfectă pentru inelul de logodnă. Acestea este la rândul său foarte recunoscut pentru duritate, însă nu la fel ca cea a diamantului. Safirul reprezintă loialitate și înțelepciune.

Rubin – numele provine de la „ruber” ceea ce înseamnă roșu. Acesta simbolizează iubire, bogăție și noroc, iar valoarea este oferită de aceleași 4 caracteristici.

Smarald – ceea ce oferă valoare acestei pietre este, de această dată, culoarea. Smaraldul cel mai valoros este cel ce are un conținut bogat în crom și prezintă o culoare verde, strălucitoare și translucidă.

Acestea sunt, așadar, cele mai bune opțiuni pentru care se opta în cazul unui inel de logodnă.

Procesul de fabricare

Înțelegerea etapelor necesare acestui proces va arăta calitatea serviciilor oferite de E-ring și va garanta că inelul dorit este și cel final. Pornind de la o simplă idee sau de la un desen, se realizează o schiță, se aleg materialele, pietrele prețioase, forma dorită, iar apoi inelul este transpus cu ajutorul unei tehnologii performante într-o proiecție 3D. Pe baza acestui proiect se poate lua decizia de a se trece în faza de fabricare sau se pot face diferite modificări pentru a reda inelul exact cum este dorit. Dacă totul este în regulă, se va imprima modelul în ceară, apoi se va turna aurul, urmând ca cei mai experimentați bijutieri să finiseze și să monteze bijuteriile.

Referitor la mărimea inelului, cea mai simplă variantă ar fi să măsurați cu o riglă interiorul altor inele ale viitoarei logodnice, însă dacă acest lucru nu este posibil o mărime recomandată și des folosită este mărimea 52. Important de precizat că în situația în care aceasta nu se potrivește se pot face modificări.

Ca idee de final, este important să se înțeleagă faptul că inelul de logodnă trebuie ales cu atenție, simbolizând un moment unic în viață și va atrage multe priviri. În cazul celor care doresc mai multe informații despre aceste inele sau doresc să știe cat costa un inele de logodna cu diamant le pot afla folosind următoarele date de contact:

E-ring

office@e-ring.ro

Tel: 0746 114 387

Calea Victoriei, nr. 21-23, et. 3, camera 30, sector 3, București (în incinta Casei de Modă Venus)

Orar: Luni-Vineri de la 09:00 la 17:00

www.e-ring.ro