Alegerea tinutei pentru o ocazie speciala

Ocaziile speciale impun tinute deosebite, indiferent de conformatia corporala a persoanei. Femeile, in mare masura complexate de orice detaliu relevant aspectului, sunt extrem de critice in ceea ce le priveste, iar momentul in care trebuie sa aleaga o rochie pentru un eveniment devine un proces lung si chiar stresant.

Dorinta care prelungeste procesul de alegere al unei tinute este aceea de a atinge potentialul maximum de valorificare a calitatilor de care femeia se bucura, ascunzand, pe cat de mult posibil, detaliile de care nu este mandra si pe care aceasta le considera ca fiind defecte.

In cazul in care este vorba despre o greutate a corpului mai mare, este necesar ca femeile sa aleaga rochii de ocazie marimi mari care sa corespunda atat din punct de vedere al preferintelor estetice pe care acestea le au, cat si procentajul in care acestea le avantajeaza. Altfel spus, rochiile XXL pot avea un model care este preferat de catre femei, dar poate avantaja doar o categorie dintre acestea deoarece, in modul in care o rochie se potriveste unui corp se iau in calcul mai multe aspecte, precum: inaltime, zone ce se urmareste a fi ascunse sau evidentiate, dupa caz, greutate, conformatia corpului. Este important ca doamnele si domnisoarele ce sunt in cautarea rochiilor de ocazie cu marimi mari sa aiba in vedere faptul ca nicio persoana nu seamana cu alta, iar ceea ce avantajeaza pe altcineva este posibil sa nu arate atat de bine pe ele.

Mersul la cumparaturi si planul de acasa

Desi induce uneori panica aceasta alegere, se poate transforma cu usurinta intr-o relaxare si placere daca va stabiliti anterior sesiunii de cumparaturi cateva aspecte cu privire la asteptarile pe care le aveti. In primul rand trebuie sa va cunoasteti pe dvs, in ce culoare va sta bine, ce model de rochie vi se potriveste si care nu, care este suma pe care sunteti dispusa sa o investiti si, desigur, sa va orientati cautarile si in functie de dress code-ul/ tema/ tipul evenimentului. Astfel, gasirea rochiilor de ocazie, fie ele si marimi mari va fi mult mai simplificata pentru ca va trebui doar sa va bifati obiectivele stabilite si nu sa treceti prin stari de confuzie si dezamagire. In cazul in care nu sunteti o persoana foarte hotarata, sfaturile sincere ale unui apropiat, pot fi o sursa de inspiratie, dar nu constituie o metoda de alegere. Pentru ca sa va simtiti bine in rochia pe care o purtati, trebuie sa simtiti ca decizia va apartine si nu a fost rezultatul unui compromis.