Alege un pătuț din lemn pentru camera copilului

Multi dintre parinti aloca un timp special amenajarii camerei bebelusului, fie in locuintele spatioase, fie in apartamentele de bloc. Pentru dezvoltarea perfecta a personalitatii copilului, este bine ca acesta sa aiba o camera a sa, amenajata corespunzator varstei, cu elemente de mobilier adecvate si spatiu suficient de miscare si de joaca.

Dintre elementele de mobilier strict necesare in camera acestuia se numara patutul. Acesta trebuie sa intruneasca o serie de caracteristici prin care sa raspunda nevoilor zilnice ale copilului din primele zile de viata.

Una dintre caracteristici o reprezinta stabilitatea si rezistenta acestuia; posibilitatea amplasarii unei saltele confortabile, care sa ofere un somn odihnitor si sa nu permita deformarea coloanei vertebrale. Un alt aspect semnificativ in alegerea unui model de patut pentru copil il reprezinta posibilitatea transformarii acestuia in tarc in momentul in care copilul se ridica in picioare si se deplaseaza singur tinandu-se de marginea superioara, sa aiba un design ce poate fi accesorizat oricarui stil de amenajare interioara.

Patuturile realizate din lemn de esente diferite, raspund acestor cetinte, iar lemnul confera spatiului interior o atmosfera familiara. Creatorii de patururi din lemn au realizat produse de exceptie, cu finisaje perfecte atat ca design, cat si ca functionalitate.

Dimensiunile patuturilor din lemn permit folosirea constanta in conditii de maxima siguranta din primele zile de viata, pana cand implineste 6-7 ani. Dimensiunile acestora permit utilizarea oricarui tip de saltea cu rigiditatea adecvata unei pozitii ergonomice. Dintre patuturile ce pot fi amplasate si utilizate in camerele copiilor cu succes ar fi:” Set salteluta + Patut pentru bebelusi Anabelle White cu 4 roti”

Acesta este accesorizat cu roti la cele patru picioare, cu sistem de blocare, asigurand manevrarea facila. Designul clasic si minimalist, posibilitatea de pozitionare a saltelei pe 3 nivele, realizat din lemn de fag vopsit in culori si lacuri non toxice reprezinta o aletege perfecta.

O alta varianta de patut din lemn ce se livreaza cu salteluta tip sandwich adaptata dimensiunilor si cu rigiditate adecvata dezvoltarii fizice normale a copilului, este modelul ” Patut Teddy With Stars Venghe + Saltea Fibra” nuanta wenge si alb. Se livreaza cu saltea din fibra naturala din cocos cu husa detasabila, ce poate fi pozitionata pe 3 nivele de inaltime. Are una din lateralele cu grilaj culisanta, astfel incat sa poata fi utilizat cu succes ca patut pentru bebelusi, tarc de joaca, patut pentru copilul de 6-7 ani. Designul elegant se potriveste amenajarii camerei copilului in stil modern sau clasic.

Pentru parintii care prefera nuantele de lemn natur, pot sa opteze pentru patuturile ”Tomi IX, XIV, XII”, realizate in diferite variante, sau modelul “Timote” cu laterala culisanta. Finisajele sunt realizate cu lacuri ecologice, pastrandu-se nuanta natur a lemnului de fag sau brad.

Pentru a pastra ordine in camera copilului, atat cand este bebelus, dar si in perioadele urmatoare, puteti alege patuturile accesorizate cu lada in partea inferioara, ce culiseaza silentios pe sine. Dintre aceste tipuri de patuturi va sugeram modelele:”Patut lemn cu sertar Ewelina II natur”; „Patut lemn cu sertar Radek V natur”, „Patut din lemn cu sertar Kasper natur” si altele