Plimbarile in aer liber ne aduc o doza mare de energie, alaturi de diversele activitati pe care le putem desfasura, insa mai cu seama in ultima perioada plimbarile cu bicicleta se numara printre principalele activitati in aer liber ale cetatenilor. Lucrul acesta se datoreaza mai cu seama faptului ca acum au aparut bicicletele electrice.

Ce sunt bicicletele electrice?

Cand cineva aude bicicleta electrica, prima imagine pe care si-o imagineaza poate fi un scuter sau o motocicleta electrica – dar in realitate arata destul de diferit. Imagineaza-ti o bicicleta obisnuita, apoi adauga-i mai multe componente electrice ca un motor, o baterie si un controler – toate integrate perfect in design. Aceste articole constituie elementele fundamentale ale tuturor bicicletelor electrice de pe piata!

Cum functioneaza modelele de biciclete electrice

Bicicletele electrice pedaleaza si manuiesc la fel ca o bicicleta obisnuita. In general, o bicicleta electrica va folosi si aceleasi piese. Componenta electrica este menita sa creasca puterea umana, nu sa o inlocuiasca complet.

Alegerea bicicletei electrice potrivite

Confortul si calitatea componentelor sunt inca la fel de importante pe o bicicleta electrica pe cat sunt pe o bicicleta obisnuita. Dar acum, mai sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare.

MOTORUL

Motoarele electrice pentru biciclete au o mare varietate de puteri, de la 200W la 1.000W sau mai mult. Limita legala este de 750W, desi diferite state isi pot seta propriile limite.

Ganditi-va la acest tip de limita ca la cai putere. O nota mai mare inseamna ca bicicleta va putea trage mai multa greutate cu o mai mare usurinta – dar in detrimentul utilizarii mai multor capacitati a bateriei in timp ce face acest lucru.

Cu toate acestea, trebuie luat in considerare inca un factor. Proiectarea si amplasarea motorului joaca un rol important in modul in care functioneaza bicicletele electrice.

 

Cel mai obisnuit tip de motor pentru bicicletele electrice este numit motor hub. In general este integrat in roata din spate sau din fata. Desi acest sistem functioneaza bine, are un dezavantaj cheie. Deoarece nu este conectat la angrenajele bicicletei, pierde eficienta pe dealuri si terenuri variate. Imaginati-va ca conduceti un vehicul intr-o singura viteza intreaga zi. Va va oferi locuri, dar nu va va oferi cantitatea optima de cuplu sau viteza pe care o obtineti cu o gama completa de viteze.

Performanta crescuta, in timp ce consuma mai putina energie a bateriei, deoarece motorul cu tractiune medie foloseste angrenajele existente ale bicicletei;

Putere de urcare mult mai buna, deoarece puteti schimba angrenajele in functie de inclinare, si manipularea este imbunatatita, deoarece motorul este pozitionat mai aproape de sol, mentinand greutatea centrata si joasa.

BATERIA

Deoarece bateria afecteaza greutatea, stilul si gama bicicletei, alegerea sa este cruciala. Bateriile joaca un rol imens in modul in care functioneaza bicicletele electrice.