Alba Blaj, calificare istorică în finala Ligii Campionilor la volei feminin

Pentru prima dată în istoria voleiului european, o echipă din România va juca finala Ligii Campionilor. CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finală după ce a învins echipa Galatasaray.

CSM Volei Alba Blaj va juca finala Ligii Campionilor după o victorie senzaţională obţinută în faţa turcoaicelor în Sala Polivalentă din Bucureşti. Galatasaray pornea cu prima şansă şi a reuşit să câştige primul set al semifinalei cu 25-23. Însă jucătoarele echipei Alba Blaj au câştigat următoarele trei seturi, scor 25-17, 25-22, 25-22. Darko Zakoci, antrenorul voleibalistelor de la Blaj, a izbucnit în lacrimi la finalul partidei.

Duminică, în direct la Digi Sport 2, CSM Volei Alba Blaj va juca finala Ligii Campionilor la volei cu echipa turcă Vakifbank Istanbul care a trecut de  Imoco VolleyConegliano (Italia), după un duel palpitant: scor 25-22, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14.

O echipă provenită dintr-un orăşel cu numai 20.000 de locuitori din inima Ardealului, Blaj, a reuşit performanţa uluitoare de a învinge o echipă cu buget de vreo 5-6 ori mai mare, Galatasaray.

VakifBank Istanbul, nimeni alta decât campioana en-titre se va lupta în Sala Polivalentă cu jucătoarele de la Blaj sperând că vor pleca acasă cu trofeul.