Duminica neagră în România. Coronavirusul a răpus trei români într-o singură zi. Ministerul Sănătăţii anunţă un no deces pe teritoriul ţării.

Cel de-al treilea deces s-a înregistrat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„În această seară s-a înregistrat încă un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. Este confirmat pozitiv la COVID 19 în data de 19 martie 2020 și in data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente ( diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s- a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată„, transmite Ministerul Sănătăţii.

Primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României s-a înregistrat la Craiova.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucuresti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

În prezent, în România au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. În carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane iar 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.