Scene șocante într-un autobuz din București. Un tânăr a fost abuzat și agresat de mai mulți controlori RATB, pe 28 ianuarie, în autobuzul de pe linia 105. Tânărul este împiedicat de controlori să coboare din autobuz, îl țin de pantaloni, îl ia pe sus, doar pentru simplul fapt că tânărul nu își validase călătoria și că nu dorea să arate actul de identitate.

Tânărul era să-și rupă piciorul în ușa unui autobuz din București după ce a fost agresat de către controlorii RATB.

Niciunul din călătorii aflați în autobuz în acel moment, nu au sărit în ajutorul tânărului, luat efectiv pe sus de controlori și ținut cu forța în mijlocul de transport.

Șoferul autobuzului, care era responsabil de tot ce se întâmplă în mijlocul de transport pe care-l conducea, în loc să oprească mașina și să cheme poliția, a executat ordinele unuia din controlori, care i-a cerut pe un ton imperativ, ca un ordin, să închidă ușile și să pornească autobuzul.

În tot acest timp, tânărul țipa, plângea și cerea ajutor de la călătorii din autobuz, întrucât era agresat de controlori și își mai și prinsese piciorul într ușile autobuzului.

Și toate astea pentru că tânărul nu își validase călătoria și pentru că nu avea la el buletinul cerut de controlorii RATB care doreau să-l amendeze.

Potrivit legii, controlorii RATB nu au voie să atingă călătorii. În cazul în care aceștia refuză să prezinte cardul de călătorie și buletinul, controlorii trebuie să cheme jandarmii și poliția.

Conducerea RATB ar trebui să demareze o anchetă internă și să-i concedieze pe controlorii care l-au agresat pe tânăr. Controlorii au avut un comportament abuziv, inuman și ilegal și trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Întreaga scenă filmată cu telefonul mobil de un călător, s-a produs pe 28 ianuarie 2016, în jurul orei 12.00, în autobuzul de pe linia 105, între stațiile  Calea Plevnei si Gara de Nord.