Agenția Națională de Presă AGERPRES a început luni, 11 mai, un nou proiect editorial, numit ‘PE URMELE LUI ENESCU’.

Timp de două săptămâni vor fi publicate materiale jurnalistice dedicate lui George Enescu, o incursiune în viața și activitatea marelui muzician, ce a reușit să facă cunoscută tradiția populară românească, sub bagheta sa evoluând orchestre renumite din întreaga lume.

Reportajele și interviurile aduc un omagiu compozitorului, în contextul în care anul acesta s-au împlinit 60 de ani de la moartea sa. Vila Luminiș de la Sinaia, Casa memorială de la Liveni, Conservatorul din Târgu Mureș și așezământul cultural de la Tescani sunt doar câteva repere din drumul parcurs pe urmele celui numit încă de mic de criticii muzicali vienezi ‘un Mozart român’.

Astfel, pe site-ul public www.agerpres.ro la secțiunea Cultură sau accesând linkul http://www.agerpres.ro/pe-urmele-lui-enescu, puteți parcurge materialele dedicate marii personalități muzicale românești George Enescu.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior.

Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații.