Foarte mulţi români prezintă semne de răceală în sezonul rece, însă din cauza pandemiei de coronavirus, foarte mulţi sunt speriaţi şi nu ştiu dacă au o banală răceală sau au fost infectaţi cu noul coronavirus. Iată care sunt diferenţele dintre o gripă şi infecţia cu covid 19.

Gripa și Covid-19, deşi sunt sunt cauzate de viruși diferiți, pot avea simptome similare. Cei infectați cu noul virus vor avea febră, tuse persistentă şi pierderea sau o modificarea mirosului sau gustului.

Deși febra este un simptom cheie al coronavirusului, ar putea fi vorba de gripă sau o altă infecție. Dacă totuși temperatura corpului este ridicată, specialiștii recomandată realizarea unui test pentru coronavirus.

Dacă sunteți răcit sau gripat, este posibil să aveți tuse, împreună cu alte simptome. De obicei, gripa apare brusc, iar bolnavii se confruntă adesea cu dureri musculare, frisoane, dureri de cap, oboseală, dureri în gât și nas înfundat, împreună cu tuse. Se simte mai rău decât o răceală puternică.

Răcelile tind sa se dezvolte treptat si sunt mai puțin severe. Pe lângă tuse, pot apărea strănuturi, dureri în gât și curgerea nasului. Febra, frisoanele, durerile musculare și durerile de cap sunt rare în cazul răcelilor.

Coronavirusul provoacă o tuse persistentă, iar bolnavii pot ajunge să tușească continuu timp de mai bine de o oră, sau să aibă crize de tuse.

Dacă deja aveți o tuse provocată de o afecțiune medicală de lungă durată, cum ar fi bronhopneumopatia obstructivă cronică, aceasta se poate înrăutăți.

Acestea sunt simptomele cheie ale infecției cu coronavirus și înseamnă că ar trebui să faceți un test.

Strănutul nu este un simptom al coronavirusului și, cu excepția cazului în care aveți și febră, tuse sau pierderea mirosului și gustului, nu aveți nevoie de un test.

Picăturile eliberate în urma strănutului pot răspândi infecții, folosiți un șervețe și apoi spălați-vă mâinile.

Simptomele apar de obicei după cinci zile de la expunerea la coronavirus, însă durata poate varia până la două săptămâni.

Senzația că vi se taie respirația poate fi un semn al unei infecții cu coronavirus mai grave.

Dacă aveți probleme respiratorii, contactați medicul de familie.