Un român stabilit în Spania, a primit în urmă cu câteva zile, o condamnare de doi ani de zile pentru că a fraudat mai multe companii de construcții. Românul a fost arestat de Garda Civilă din Lugo, în 24 noiembrie 2011. Românul nu s-a învățat minte și continuă să încalce legea. Mai nou, afaceristul s-a apucat să țepuiască muncitorii români pe care îi angajează fără forme legale după care refuză să le mai plătească salariile.

Românul Ionel Florescu, în vârstă de 38 de ani, originar din Craiova, achiziționa materiale de construcție în numele mai multor companii din Lugo, fiind acuzat de fraudă.

Faptele au fost comise în perioada 28 februarie – 28 mai 2011, când românul a cumpărat în numele firmei, mai multe materiale de construcții în valoare de 1300 de euro.

Românul a semnat cinci facturi pe numele său și a altui fost coleg după ce făcuse rost de numărul personal de identitate.

Românul și-a recunoscut faptele și a primit doi ani de închisoare cu suspendare, cu condiția ca timp de trei ani să nu mai comită alte delicte.

Românul a recunoscut că a luat materiale de construcție în numele firmei unde fusese angajat. Pentru că nu avea antecedente penale și pentru că a fost dispus să plătească o amendă de 1080 de euro și să plătească o despăgubire de 1300 de euro către fostul său șef.

Însă, românul nu s-a învățat minte și a recidivat. A început să angajeze muncitori români, fără să le facă forme legale și fără să le achite salariile.

Doi români care au început să lucreze pentru el în urmă cu câteva luni, au fost lăsați cu ochii în soare de afacerist. Acesta a încasat banii pe o lucrare contractată la o familie de spanioli, după care s-a făcut nevăzut. I-a lăsat pe români și cu lucrarea pe cap și fără salarii.

Profită de faptul că nu i-a angajat cu forme legale și astfel muncitorii români nu îl pot acționa în judecată. Românul deține compania Reformas Oltenia prin intermediul căreia derulează lucrări de construcții în Spania.

 articol-presa-spania-roman