Adriean Videanu a fost reţinut joi seară de procurorii DNA, pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul penal al fostei şefe a DIICOT Alina Bica.

Președintele PDL București, Adreian Videau a fost reținut joi seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, pentru că împreună cu Alina Bica au comis abuz în serviciu.

Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni care valorau 277.000 lei, deţinute de Videanu la SC Titian Mar SA.

Sechestrul asigurator fusese pus de DIICOT pe 30 septembrie 2013, aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Adriean Videanu, acuzat alături de Varujan Vosganian, de faptul că au subminat economia națională, întrucât au acordat gaz ieftin companiei Inter Agro.

”Prin Ordonanţele din datele de 24 şi 26 septembrie 2013, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean: un imobil situat în localitatea Snagov, judeţ Ilfov, 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti, un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa. În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către învinuitul Videanu Adriean la trei societăți comerciale”, preciza DIICOT în 30 septembrie 2013, în comunicatul remis exclusivNEWS.ro.

Măsura a fost luată în continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal în care procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Videanu Adriean, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale.

Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi obţină foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor.

Adreian Videanu a fost dus în arestul Poliției Capitalei, urmând ca mâine să fie dus la Înalta Curte cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile.